Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ













-Συγγραφέας : ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ
-ISBN : 960-316-160-8
-Σελίδες : 255
-Χρονολογία έκδοσης:2002



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Σκοπός της έρευνας αυτής δεν είναι να τοποθετηθεί θετικά ή αρνητικά στο φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας, αλλά να διαπιστώσουμε τις απόψεις των ιδίων των αρχαίων Ελλήνων για το ζήτημα.
Ας σημειωθεί εδώ πως εντέχνως διαχέεται η άποψις, ότι τάχα οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν πολύ ανεκτικότεροι ημών απέναντι σε αυτήν την συνήθεια και ότι η ομοφυλοφιλία ήταν μια πράξις όχι μόνον αποδεκτή , αλλά και σχεδόν επιβεβλημένη για κάθε μορφωμένο Έλληνα εκείνης της εποχής.
Οπωσδήποτε η προσπάθεια αυτή ούτε αθώα είναι, ούτε τυχαία. Κάποιοι θέλοντας να χρησιμοποιήσουν το κλέος και το κύρος του κλασσικού μας πολιτισμού, για να ισχυροποιήσουν τις απόψεις τους, αφήνουν να καλλιεργηθεί μια τέτοια εικόνα.
Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για να υποστηρικτεί η θέσις, ότι η ομοφυλοφιλία ουδέποτε υπήρξε πράξις αποδεκτή και προβεβλημένη στην Αρχαία Ελλάδα, είναι η εκτεταμένη χρήση των αρχαίων ελληνικών κειμένων.
Σε κάθε περίπτωση παρατίθονται τα αποσπάσματα που χρειάζονται, τόσο σε νεοελληνική απόδοσι, όσο και στο αρχαίο ελληνικό κείμενο.
Στο βιβλίο θα διαπιστώσετε χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία, ότι στην αρχαία Ελλάδα την ομοφυλοφιλία την αντιμετώπιζαν ιδιαιτέρως αρνητικά, αυτή είναι η αλήθεια…

Related Posts with Thumbnails