Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ










-Συγραφέας: Γ.Π. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ
-Εκδόσεις:
-Έτος έκδοσης: 1950
-Σελίδες: 160

Περιγραφή:

Πρόκειται για ένα σπανιότατο βιβλίο.Εκδόθηκε το 1950 και προσπάθησαν όπως καταλαβαίνετε να το εξαφανίσουν.
-Περιέχει αποσπάσματα και φωτοτυπίες από παλιούς «Ριζοσπάστες».
-Ξεκινά από το 1918 έως το 1949 περίπου.
-Αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσουν όλοι. Ειδικά οι οπαδοί του ΚΚΕ.Περιέχει αυτούσια αποσπάσματα από παλιούς «Ριζοσπάστες».
-Μερικά από τα θέματα που περιέχει:
-«Η θέση του ΚΚΕ στο Μακεδονικό»
-«Περι αυτονομίας της Μακεδονίας και Θράκης 1924-1935»



Ένα απόσπασμα από το βιβλίο. Γράφει ο τότε γραμματέας του ΚΚΕ Π. Πουλιόπουλος:
«Οι Μακεδόνες αδιακρίτως καταγωγής…ποθούνε και αγωνίζονται να ξαναενώσουν τα 3 τμήματα της διαμελισμένης πατρίδας των και να αποκτήσουν ενιαία και ανεξάρτητη κρατική ύπαρξη. Το ίδιο συμβαίνει και με το θρακικό λαό, ο οποίος είναι διαμοιρασμένος από την τουρκική, βουλγαρική και ελληνική μπουζουαρζία. «Ριζοσπάστης 14-12-1924».


Το βιβλίο αυτό δεν στρέφεται ενάντια στο ΚΚΕ. Η απόκρυψή του όμως στρέφεται ενάντια στην ελευθερία της σκέψης. Η έρευνα δεν μπορεί να έχει περιορισμούς. Όποιο καθεστώς ή κόμμα περιόρισε την έρευνα στο τέλος αποδείχθηκε ακραίο και φασιστικό, με την πλήρη έννοια του όρου.


Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΑΙΜΑ












-Συγγραφέας : Δραγούμης, Ίων
-ISBN : 9602391227
-ISBN 13 : 9789602391228
-Εκδόσεις : ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ (ΠΑΙΔΕΙΑ)
-Χρονολογία έκδοσης : 1992
-Σελίδες : 159



Περιγραφή:
Φωτογραφική επανέκδοση της α΄έκδοσης του 1907, με σύντομο προλογικό σημείωμα. Με αυτό το έργο ο συγγραφέας αποζήτησε την αφύπνιση της νεολαίας και τη στροφή της προς τα εθνικά ιδεώδη.

ΘΑΥΜΑΤΑ, ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΟΡΑΤΟΥ














-Εκδοτικός Οίκος: ΑΡΧΕΤΥΠΟ
-Έτος έκδοσης: 3/2006
-Σελίδες: 207
-ISBN: 9789604210893


Περιγραφή:
Ένα μοναδικό βιβλίο για το θαύμα και την "τέχνη" του στην Αρχαία Ελλάδα, το θαύμα της εσωτερικής μεταμόρφωσης, το έργο μεγάλων "θαυματουργών θεραπευτών", το θαύμα των αγαλμάτων που μιλούν και της άψυχης ύλης που "εμψυχώνεται", την παράδοση των αναστενάρηδων, το θαύμα στη χριστιανική παράδοση. Μια διεισδυτική ματιά στη βαθύτερη ουσία των θαυμάτων μέσα από τη μυστική Καμπάλα, την επιστήμη και όλες τις μεγάλες παραδόσεις του κόσμου... Γράφουν οι: Στέφανος Ελμάζης - Χρήστος Ζ. Κώνστας - Χαρίτα Μήνη - π. Βασίλειος Θερμός - Σπύρος Mακρής - Δημήτρης Τσιγγάνης - Nικήτας Kοράλης - Tζον Στρόημερ - Πήτερ Γουέστμπρουκ - 'Αγγελος Βιαννίτης - Σπύρος Ζωίδης - Γιώργος Ιωαννίδης - Nτέμης Kυριάκου - Eρατώ Τριανταφυλλίδη - Aλκμήνη Παπασταματίου - Γιάννης Καρυπίδης - Μαρία Σταματιάδου.

ΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ













-Συγγραφέας: ΜΑΝΙΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
-Εκδόσεις: ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
- Χρονολογία Εκδοσης:
- Σελίδες: 240
- ISBN: 960-7282-50-7


Περιγραφή:
Ο Πυθαγόρας είπε ότι «Το σοφότερο των όντων είναι ο αριθμός». Πράγματι αιτία κάθε αρμονίας είναι ο λόγος, η αναλογία που δηλώνει την άπειρη σχέση όλων των πραγμάτων, δηλαδή η παρουσία του Θείου Λόγου σε κάθε μορφή ζωής. Οι αρχαίοι Μύστες γνωρίζοντας αυτή τη παγκόσμια αλήθεια, κατασκεύασαν το Ιερά κτίσματα με τέτοια μορφή και σε τέτοιες θέσεις, ώστε να υπάρχει μια γεωμετρική και μυστηριακή σχέση ανάμεσά τους, καταδείχνοντας την άπειρη Σοφία της Μοναδικής Δημιουργικής Πηγής όλων των πραγμάτων.
Η αρχαία Ελλάδα, φωτοδότης στην αιωνιότητα μας μεταδίδει αυτή τη σοφία, από την αρμονική και μαθηματική δομή των λέξεων της Ελληνικής γλώσσας, μέχρι τους ιερούς τόπους των μνημείων της με τη μυστική αλλά και αποκαλυπτική ομιλία των συμβόλων και των μαθηματικών σχέσεων, των δομών και των αποστάσεων.

Encyclopaedia Britannica 2009 Book of the Year













-Publisher: Encyclopaedia Britannica
-Product ID: ECB9781593392321
-Grade(s): 5 - 12
-Level(s): Intermediate, Middle School, High School
-ISBN: 9781593398385


The Britannica Book of the Year 2009 provides a valuable viewpoint on the people and events that shaped the year in 2008. In addition to keeping the Encyclopaedia Britannica updated, it serves as a great reference source for the latest news on the ever-changing populations, governments, and economies throughout the world.

Hitler and the Nazis: A History in Documents













-Hardcover: 176 pages
-Publisher: Oxford University Press, USA (January 19, 2006)
-Language: English
-ISBN-10: 0195152859
-ISBN-13: 978-0195152852


Review:
"There are literally thousands upon thousands of books which make Nazism their main focus. So what sets this short, 176-page volume apart? Unlike most histories of the Third Reich, whose authors comb through thousands of primary documents to turn out their own narrow (albeit unique) take on the regime, this one allows those primary works to speak for themselves....The result is a lively, first-person account of the entire history of National Socialism told from a myriad of perspectives: the speeches and writings of Nazi leaders like Hitler, Himmler, Goebbels and Speer; testimonies, interviews and memoirs of SA and SS members, German soldiers and officers and the victims (both male and female) of Nazi terror; foreign newspaper reports (American and British); laws and government documents from Germany and occupied countries; and an impressive collection of visual evidence (propaganda posters, cartoons and pictures)."--James Konecke, H-Net Book Review, July 2006
"Selections from Hitler's Mein Kampf, newspaper articles, internal Nazi reports, laws, maps, photographs, cartoons, and first-hand accounts are some of the sources Crew assembles to help students understand Nazi Germany. He also explains what to look for in documents, to help students learn how to use them in other contexts."--Reference & Research Book News

ΟΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝΣΤΟΝ












-Συγγραφέας : Αϊνστάιν, ’λμπερτ
-Μετάφραση : Αραπίνη, Πόπη
-ISBN : 0008031525
-ISBN 13 : 9780008031527
-Εκδόσεις : ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ
-Σελίδες : 147


Περιγραφή:
Για μια ικανοποιητική θεώρηση του πεδίου gμν στις κοσμικές διαστάσεις, πρέπει να συγκρατήσουμε το σημαντικό γεγονός ότι η σχετική ταχύτητα των αστεριών είναι μικρή ως προς την ταχύτητα του φωτός. ’ρα, διαλέγοντας κατάλληλα τις συντεταγμένες, η g44 θα είναι σχεδόν σταθερή μέσα στο σύμπαν, τουλάχιστον στο τμήμα του όπου υπάρχει ύλη.[...]

ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ












-Συγγραφέας : Αϊνστάιν, ’λμπερτ
-Μετάφραση : Μιλτιάδης, Κώστας
-ISBN : 000803155X
-ISBN 13 : 9780008031558
-Εκδόσεις : ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ
-Σελίδες : 92


Περιγραφή:
«Μια τέτοια έκπληξη, έζησα για πρώτη φορά όταν ήμουν τεσσάρων ή πέντε χρονών κι ο πατέρας μου μου έδειξε μια πυξίδα. ‘Οτι μια βελόνα θα μπορούσε να κινηθεί κατά ένα τέτοιο καθορισμένο τρόπο ήταν ένα γεγονός που δεν χωρούσε με κανένα τρόπο στον τύπο των φαινομένων που είχαν μέχρι τότε βρει κάποια θέση στους κόλπους του ασυνείδητου κόσμου των ιδεών μου (το αποτέλεσμα εμφανίστηκε μόνο μέσω της άμεσης «επαφής»). Ακόμα και σήμερα μπορώ να θυμάμαι -ή. τουλάχιστον μου φαίνεται- ότι αυτή η εμπειρία άσκησε πάνω μου μια βαθειά και διαρκή επίδραση. Σκεπτόμουν διαρκώς πως βαθειά πίσω απ’ αυτά τα φαινόμενα θάπρεπε να κρύβεται κάτι.

Αργότερα, στην ηλικία των δώδεκα χρόνων έζησα την εμπειρία μας άλλης «έκπληξης», στην αρχή της καινούργιας σχολικής χρονιάς, ένα μικρό βιβλίο πάνω στην Ευκλείδεια γεωμετρία. Εκεί βρήκα αξιώματα -όπως. για παράδειγμα, τα τρία ύψη ενός τριγώνου τέμνονται στο ίδιο σημείο- που αν και μακρυά από το να είναι βέβαια, μπορούσαν ωστόσο να αποδειχτούν με τόση βεβαιότητα που και η παραμικρή αμφιβολία φαινόταν ολότελα παράλογη. Αυτή η διαύγεια, κι αυτή η σιγουριά μου έκαναν μια απερίγραπτη εντύπωση.»

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ













-Συγγραφέας: Γεώργιος Φραντζής
-Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
-Έτος έκδοσης: 1993
-Αριθμός σελίδων: 213
-Κωδικός ISBN: 9602363568


Μεταγλώττιση στην απλή νεοελληνική: Γ. Κουσουνέλος
Μετάφραση από τα ενετικά: Β. Λάππα


Ο Πρωτοβεστιάριος και Μέγας Λογοθέτης Γεώργιος Φραντζής και ο Ενετός γιατρός Νικολό Μπάρμπαρο ήταν αυτόπτες μάρτυρες των πολεμικών προπαρασκευών, της πολιορκίας, των επιθέσεων, της άμυνας και της κατάληψης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους.
Τα κείμενά τους είναι ζωντανές αφηγήσεις της πιο δραματικής στιγμής της ελληνικής Ιστορίας, που επηρέασε τις τύχες του έθνους μας και σήμαινε την αρχή του νεότερου Ελληνισμού.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ













-Συγγραφέας : Τότσκας, Φαίδων
-ISBN : 0002671360
-ISBN 13 : 9780002671361
-Εκδόσεις : ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ
-Σελίδες : 208


Περιγραφή:
Το βιβλίο αυτό περιέχει παροιμίες από πολλούς τομείς της ζωής, που κατατάχθηκαν θεματολογικά και με αλφαβητική σειρά, και αποτελεί ουσιαστικά ένα συμπλήρωμα της ελληνικής λεξικογραφίας και μια προσφορά στις νεότερες γενιές.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ-HEBREW IS GREEK














-Συγραφέας: HOSEPH YAHUDA
-Έτος έκδοσης: 1982
-Εκδόσεις: BECKET PUBLICATIONS
-Σελίδες: 686


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΞΕΝΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
http://www.youtube.com/watch?v=1Rip_R7T1CU


Ο θάνατος ενός συγγραφέα και το δυσεύρετο βιβλίο του
http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/06/blog-post_3874.html


ΒΟΙΤΥΛΙΩΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΣΙΚΗΣ












-Συγγραφέας : Αλεξάνδρου, Δημήτρης
-ISBN : 0007942176
-ISBN 13 : 9780007942176
-Εκδόσεις : ΕΡΩΔΙΟΣ
-Χρονολογία έκδοσης : 1998
-Σελίδες : 234


Περιγραφή:
Πρώτα ο θαλασσοδαρμένος Οδυσσέας, θα σκοντάψει με τους συντρόφους του στο φοβερό Νησί των Λαιστρυγόνων, που φέρεται να είναι η Κορσική! Ύστερα, καθώς οι Πέρσες αφανίζουν την Ιωνία, οι Φωκαείς θα γυρέψουν νέα πατρίδα στην άλλη άκρη της Μεσογείου. Ιδρύουν την Αλαλία, στην Αρχαία Κύρνο (Κορσική) και την Μασσαλία στη Γαλατία, ξεκινώντας την πρώτη αναγέννηση της Δύσης!

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ














-Συγγραφέας: Κυριάκος Βελόπουλος, Ν. Μάρκου
-Εκδότης: Κάδμος
-Αριθμός σελίδων: 296
-Κωδικός ISBN: 9608184304


Περιγραφή:
Η αυτοχθονία της παρουσίας, της γλώσσας και του πολιτισμού που ανέπτυξαν οι Έλληνες κατά τους προϊστορικούς χρόνους απορρίπτεται από τους εκπροσώπους της συμβατικής ιστορίας, με τρόπο μάλιστα που αγγίζει τα όρια του ανθελληνισμού.
Υπερασπίζονται, για παράδειγμα, την ινδοευρωπαϊκή προέλευση της γλώσσας ή την εξ Ανατολών αποφασιστική επιρροή στα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό, αποσιωπώντας ή ανάγοντας σε μύθους κάθε προϊστορική δράση, σκέψη ή επιστημονική ανακάλυψη των Ελλήνων.
Αυτό το βιβλίο, αυτό το ταξίδι στα βάθη των χιλιετηρίδων, σκοπό έχει να ζωντανέψει (και να αντιπαραθέσει) τη μη συμβατική άποψη, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες, με οδηγό τη δική τους μοναδική γλώσσα και με φάρο τον πρωτοεμφανιζόμενο επί γης αυτόχθονο πολιτισμό τους, ταξίδεψαν στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία κι όπου γενικώς υπήρχε ζωή, για ν' αφήσουν σ' αυτούς τους τόπους άσβεστα τα χνάρια τους.
Και θέτουμε τα ερωτήματα, στον καθένα που αποφασίζει να συνταξιδεύσει μαζί μας στην προϊστορία των Ελλήνων:
Γιατί πρέπει ν' αποτελεί μύθο η εκστρατεία του Διόνυσου στις Ινδίες;
Γιατί πρέπει η φαντασία του ποιητή να έπλασε την Αργοναυτική εκστρατεία;
Γιατί πρέπει ο Οδυσσέας να μην ταξίδευσε στον Ατλαντικό Ωκεανό;
Μήπως γιατί πρέπει να διαιωνισθεί η διεθνής εξουσία του κατεστημένου, με τίμημα την απόκρυψη της πραγματικής ιστορίας της ανθρωπότητας;

ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ











-Συγγραφέας : Lagerquist, Kay
-Μετάφραση : Μπαρουξής, Γιώργος
-ISBN : 9603643181
-ISBN 13 : 9789603643180
-Εκδόσεις : ΔΙΟΠΤΡΑ
-Χρονολογία έκδοσης : 2006
-Σελίδες : 487


Περιγραφή:
Η Αριθμολογία μπορεί να μας βοηθήσει: να ανακαλύψουμε ποια μαθήματα ήρθαμε να μάθουμε σ' αυτή τη ζωή και το ρόλο μας στη γη, να κατανοήσουμε όσα έχουν συμβεί στη ζωή μας, να ενισχύσουμε τη διαίσθησή μας, να ανακαλύψουμε τι λαχταράμε στα βάθη της ψυχής μας, να βρούμε τη κατεύθυνση και το σκοπό της ζωής μας, να αναγνωρίσουμε τα ιδιαίτερα χαρίσματα και ταλέντα μας που θα μας επιτρέψουν να εκπληρώσουμε το πεπρωμένο μας.

Το μυστικό ημερολόγιο του Πούτιν Ρωσικό χρονικό: Δεκέμβριος 2003 - Αύγουστος 2004













-Κύριος Συγγραφέας: Politkovskaya, Anna
-Εκδοτικός Οίκος: ΟΞΥ
-Έτος έκδοσης: 3/2007
-Σελίδες: 478
-ISBN: 9789604361564


Περιγραφή:
Στις 7 Οκτωβρίου του 2006, ημέρα των γενεθλίων του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, η δημοσιογράφος Άννα Πολιτκόφσκαγια δολοφονείται με τέσσερις σφαίρες στον ανελκυστήρα έξω από το διαμέρισμά της. Ο δολοφόνος της δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα. Ανεξάρτητα από το ποιος τράβηξε τη σκανδάλη, την Πολιτκόφσκαγια τη δολοφόνησε η αδιαφορία της μεσαίας τάξης, που θαμπωμένη από το εύκολο χρήμα έπεσε σε παρατεταμένη χειμερία νάρκη. Όσο για τη νέα γενιά, είναι απλά πολύ απασχολημένη με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τη νυχτερινή ζωή. Τέσσερις σφαίρες που βρήκαν το στόχο τους και έκαναν να σωπάσει η ενοχλητική φωνή της Άννας Πολιτκόφσκαγια, της δημοσιογράφου που αφήνοντας τη θαλπωρή του γραφείου, γύριζε τις εσχατιές της Ρωσίας για να συνομιλήσει με τους απλούς ανθρώπους, τους παρίες της ζωής, αλλά και τους οπλαρχηγούς των ενόπλων στον εμφύλιο της εξουσίας. Φωνή ανεξάρτητη, μαχητική, φωνή επικίνδυνη, η Άννα Πολιτκόφσκαγια ενόχλησε τους ισχυρούς, προστάτευσε τους αδύναμους, πάλεψε για τα ανθρώπινα δικαιώματα δίχως εξαιρέσεις. Οι εκδόσεις "Οξύ" παρουσιάζουν το τελευταίο ημερολόγιο της Άννα Πολιτκόφσκαγια, ένα βιβλίο-καταγγελία για την αυθαιρεσία της εξουσίας του Β. Πούτιν, του "εκλεκτού του λαού", του "προνομιακού συνομιλητή της Δύσης". Πιο μαχητική από ποτέ, η Πολιτκόφσκαγια περιγράφει την πραγματική κατάσταση στη Ρωσία, μια πραγματικότητα στην οποία οι μυστικές υπηρεσίες και οι Τσετσένοι τρομοκράτες κρατούν τα ηνία, ενώ η κοινωνία, εξαντλημένη από τις κακουχίες, παρακολουθεί αδιάφορη την ιστορία για άλλη μια φορά να παίζει μοιραία παιχνίδια. Με εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, το βιβλίο της Άννα Πολιτκόφσκαγια αναγκάζει με την ειλικρίνεια και την τόλμη του τον δυτικό κόσμο να στρέψει το βλέμμα του στην κατάσταση στη Ρωσία, διδάσκοντας ταυτόχρονα τον τρόπο με τον οποίο ένας αληθινός εργάτης του Τύπου πρέπει να αντιμετωπίζει την εξουσία. Η υποθήκη της δεν προορίζεται μόνο για μελέτη από τον ιστορικό του μέλλοντος, αλλά και για αφύπνιση των επόμενων γενεών της χώρας της, που τη δολοφόνησε με τέσσερις σφαίρες στην πόρτα του σπιτιού της.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΡΙΖΩΣΑΜΕ













-Κύριος Συγγραφέας: Τσιρκινίδης, Χάρης
-Εκδοτικός Οίκος: ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΑΦΟΙ
-Έτος έκδοσης: 1997
-Σελίδες: 357
-ISBN: 9789603434276


Περιγραφή:
"...Ο διωγμός των Ελλήνων υπήρξε ένα μακροχρόνιο μαρτύριο. Ακόμη και τώρα βρίσκεται σ' εξέλιξη. Οι μέθοδοι που εφαρμόστηκαν ήταν ίδιες με αυτές κατά των Αρμενίων. Μόνη διαφορά είναι ότι επεκτάθηκαν σε μεγαλύτερο χρόνο". Rene Puaux "Εξορία και επαναπατρισμός Ελλήνων", 1919. "Δε βρίσκουμε ούτε μια περίπτωση στην Ευρώπη, στην Ασία, ακόμη και στην Αφρική, όπου η επιβολή της τουρκικής κυριαρχίας επί μιας χώρας δεν ακολουθήθηκε από μια ελάττωση της υλικής ευημερίας και του μορφωτικού επιπέδου. Δεν υπάρχει επίσης περίπτωση όπου η αποτίναξη της τουρκικής κυριαρχίας να μην επέφερε υλική ευημερία και εξύψωση πολιτιστική. Είτε μεταξύ των χριστιανών είτε μεταξύ των μωαμεθανών, ο Τούρκος δε συνέβαλε παρά μόνο στην καταστροφή. Ποτέ δεν αποδείχθηκε ικανός ν' αναπτύξει σε ειρήνη αυτό που κέρδισε με τον πόλεμο". George Clemenceau Πρωθυπουργός - Πρόεδρος Ανωτάτου Διασυμμαχικού Συμβουλίου 25 Ιουνίου 1919

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ











-Συγγραφέας : Legras, Bernard
-Μετάφραση : Καραστάθη, Αναστασία
-ISBN : 9602184140
-ISBN 13 : 9789602184141
-Εκδόσεις : ΚΡΙΤΙΚΗ
-Χρονολογία έκδοσης : 2005
-Σελίδες : 256


Περιγραφή:
Ο συγγραφέας, καλύπτοντας την περίοδο από τους αρχαίους μέχρι και τους ρωμαϊκούς χρόνους, εξετάζει την εκπαίδευση σε ολόκληρο τον ελληνικό κόσμο, που οι κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου επέκτειναν ακόμη περισσότερο τα όριά του. Ο αναγνώστης θα ανακαλύψει εκπαιδευτικά συστήματα πέρα από τα κλασικά πλέον αν και διαρκώς επανερμηνευόμενα πρότυπα των Αθηνών και της Σπάρτης. Η μελέτη στρέφεται προς την ελληνική και εξελληνισμένη Ανατολή, όπου ελληνισμός σήμαινε, κατά κύριο λόγο, ελληνική γλώσσα.

Καλώς ήρθατε στο Chatroom της ελληνικής διαδικτυακής βιβλιοθήκης.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ USERNAME ΟΥΤΕ PASSWORD ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΤΕ ΣΤΟ CHAT ΑΠΛΑ ΕΠΙΛΕΞΤΕ GUEST ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣΤΕ GO.... ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑ!!!


Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ GENTLEMAN













-Συγγραφέας: Χρήστος Κ. Ζαμπούνης
-Εκδότης: Φερενίκη
-Έτος έκδοσης: 2006
-Αριθμός σελίδων: 183
-Κωδικός ISBN: 9607952529


Περιγραφή:
Ο Έλληνας τζέντλεμαν υπάρχει και είναι αποδεδειγμένα αρχαίας ελληνικής καταγωγής. Τον αναγνωρίζουμε με άλλο όνομα βεβαίως ως "άριστο" στα κείμενα του Αριστοτέλη - με υπέρτατη αξία την αρετή -, τον διακρίνουμε στις βιογραφίες των "Βίων Παραλλήλων" του Πλουτάρχου, τον προσδιορίζουμε μέσα από μια σειρά ρητών: "Νους υγιής εν σώματι υγιή", "Γνώθι σ' αυτόν", "Σπεύδε βραδέως".
Τον ξανασυναντάμε όμως και σήμερα. Σε ευγενή αθλήματα όπως η μπιρίμπα ή το τάβλι, σε κοινωφελείς δραστηριότητες όπως το γήπεδο ή το καζίνο, να γονατίζει για να κάνει πρόταση γάμου ή να φυλάει σκοπιά στα σύνορα. Ο Χρήστος Ζαμπούνης συνθέτει το προφίλ του σύγχρονου Έλληνα, που δεν θέλει μόνο να φαίνεται "Κύριος", αλλά και να είναι.

ΑΡΧΑΙΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ













-Κύριος Συγγραφέας: Σουλή, Σοφία Α.
-Εκδοτικός Οίκος: ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ
-Έτος έκδοσης: 9/2002
-Σελίδες: 252
-ISBN: 9789603920373


Περιγραφή:
Τιμητικό αφιέρωμα στον «Αγνωστο Ολυμπιονίκη» είναι το βιβλίο αυτό, στις σελίδες του οποίου παρελαύνουν σεμνές στεφανωμένες μορφές που ανέβηκαν στο βάθρο της Ολυμπίας των αρχαίων χρόνων. Η έρευνα σε κείμενα και μνημεία συγκέντρωσε ονόματα και στοιχεία αυτών που έκαναν τρόπο ζωής την Ολυμπιακή Ιδέα. Ανάμεσά τους υπάρχουν κάποιοι που δεν έφτασε ώς εδώ το φως τους. Σε δική τους ανάμνηση γράφτηκε το βιβλίο αυτό. Το πρώτο μέρος τοποθετείται στον χώρο και στο χρόνο των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και δίνει τα στοιχεία της τέλεσης και των αγωνισμάτων. Το δεύτερο και κύριο μέρος περιλαμβάνει τους Αρχαίους Ολυμπιονίκες με πληροφορίες γι' αυτούς, σε μια εντελώς πρωτότυπη παρουσίαση και ακολουθεί στο τρίτο μέρος η γνωριμία με τους καλλιτέχνες της Ολυμπίας, εκείνους που με την τέχνη τους χάρισαν στους αθλητές την αθανασία. Με αίσθημα ευθύνης, οι «Αρχαίοι Ολυμπιονίκες» μας οδηγούν σ' έναν κόσμο γεμάτο από τη λάμψη της ιερής φλόγας!

ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ













-Συγγραφέας: Νίκος Μ. Μουλακάκης
-Εκδότης: Επικαιρότητα
-Έτος έκδοσης: 1994
-Αριθμός σελίδων: 229
-Κωδικός ISBN: 9602053011


Περιγραφή:
H παροιμία, ξεκινώντας από τις απλές αλήθειες και τον χώρο της εμπειρίας υπαινίσσεται ή καταλήγει σε μιαν άποψη ∙η άποψη αυτή δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί, γιατί στηρίζεται στην κοινή πείρα. Είναι λόγος σύντομος και περιεκτικός, ο οποίος αποτέλεσε και αποτελεί τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας. Ακόμη και σήμερα, μ' όλα τα μέσα και τους αιώνες που πέρασαν, οι απλοί άνθρωποι, όταν επιχειρηματολογούν ή συμβουλεύουν, συχνά κατα­φεύγουν σε παροιμίες.

Στην παρούσα έκδοση συμπεριλάβαμε 378 αρχαίες ελληνικές παροιμίες με το σχόλιο, που τις συνοδεύει, το οποίο μερικές φορές παραλείπουμε, όταν είναι αυτονόητο ή το συνεχίζουμε, όπου χρειά­ζεται, επεξηγώντας το. Διατηρήσαμε τη στίξη και στις παροιμίες και στα σχόλια μας ως στοιχείο ύφους- επεμβήκαμε μόνον, όπου υπήρχαν οφθαλμοφανή παροράματα, προσπαθώντας να μην προ­δώσουμε τον παλαιό εκδότη. Εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, συντο­μεύσαμε το πολύ αναλυτικό σχόλιο.
Η μελέτη των αρχαίων παροιμιών είναι τω όντι επιστροφή στις ρίζες μας και τέρψις του νου και της ψυχής. Αξίζουν επομένως την προσοχή και το ενδιαφέρον όλων μας και ιδιαίτερα των δοκιμαζομένων νέων.

ΕΛΡΙΚ, Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ













-Συγγραφέας: Michael Moorcock
-Εκδότης: Helm
-Έτος έκδοσης: 2008
-Αριθμός σελίδων: 48
-Κωδικός ISBN: 9609847943


Περιγραφή
Ήρθε λοιπόν μια εποχή όπου υπήρχε μεγάλη αναταραχή στη γη και τους ουρανούς και το πεπρωμένο θεών και ανθρώπων σμιλευόταν πάνω στο αμόνι της μοίρας, τρομακτικοί πόλεμοι σιγόβραζαν και μεγάλοι θρύλοι γεννιούνταν. Και στην διάρκεια αυτής της εποχής, της εποχής των Nεότερων Βασιλείων, αναδείχθηκαν ήρωες. Μεγαλύτερος από όλους ήταν ένας σκοτεινός τυχοδιώκτης, που κράδαινε ένα καταραμένο σπαθί δεμένο με ρούνους. Το όνομά του ήταν Έλρικ του Μελνιμπονέ... Βασιλιάς μιας ερειπωμένης χώρας... Άρχοντας μιας αποδεκατισμένης φυλής που κάποτε διαφέντευε τον κόσμο. Έλρικ. Μάγος... Πολεμιστής... Φονιάς... Καταστροφέας της πατρίδας του... Έλρικ, ο λευκοπρόσωπος... Τελευταίος της γενιάς του...

Οι Εκδόσεις Helm σε συνεργασία με την Dark Horse, παρουσιάζουν το τρίτο μέρος της επικής σειράς κόμικς του βραβευμένου Φ. Κραιγκ Ράσσελ, "Έλρικ: Καταιγίδα". Βασισμένο σε ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα φαντασίας του Μάικλ Μούρκοκ, "Elric: Stormbringer".

ΓΚΡΕΚΑΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΓΚΝΑ ΓΚΡΕΤΣΙΑ












-Συγγραφέας : Αλεξάνδρου, Δημήτρης
-ISBN : 9607942388
-ISBN 13 : 9789607942388
-Εκδόσεις : ΕΡΩΔΙΟΣ
-Χρονολογία έκδοσης : 1997
-Σελίδες : 240


Περιγραφή:
«Είδα τριήρεις, φορτωμένες με εμπορεύματα, να βουτούν στα γαλανά νερά ρυθμικά τα κουπιά τους! Κι ύστερα άλλες κι άλλες, να πηγαινοέρχονται στη Μεγάλη Ελλάδα. Μ΄αλφάβητα, κρασί και περικεφαλαίες, με φυτά και σπόρους! Με λύρες και Όμηρο, με αοιδούς και θεούς! Κι άλλες από την ξακουστή Ιωνία, άλλες από τη φωτισμένη Αθήνα και τα Μέγαρα κι άλλες από τη θαλασσόχτιστη Κόρινθο και την Αρκαδία... Κι είδα φωτιά να κατεβαίνει από τον ανεφέλωτο ουρανό! Και πέτρες πελεκημένες να κάθονται με τάξη και σχέδιο σαν κλωστές πελώριου αργαλειού, σε μεγάλα καλοσκαλισμένα αγκωνάρι!...

ΕΛΛΗΝΩΝ ΖΗΝ












-Συγγραφέας : Γεωργαλάς, Γεώργιος
-ISBN : 9607942604
-ISBN 13 : 9789607942609
-Εκδόσεις : ΕΡΩΔΙΟΣ
-Χρονολογία έκδοσης : 2003
-Σελίδες : 232


Περιγραφή:
Από αυτές πήγαζαν οι αξίες, οι θεσμοί και όλη η συμπεριφορά του Έλληνος -όλα όσα τον ανεδείκνυαν σε ον ξεχωριστό, διακριτό από τους μη- Έλληνες.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ - ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ













-Κύριος Συγγραφέας: Mayor, Adrienne
-Εκδοτικός Οίκος: ΕΝΑΛΙΟΣ
-Έτος έκδοσης: 2006
-Σελίδες: 409
-ISBN: 9789605362799


Περιγραφή:
Τα χημικά και βιολογικά όπλα δεν είναι σημερινή ανακάλυψη. Ο άνθρωπος τα χρησιμοποιεί εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Από τους άθλους, τα έργα και τα πάρεργα του Ηρακλή μέχρι τον Τρωικό Πόλεμο θα συναντήσει κανείς πολλά τέτοια παραδείγματα που μπορούν να ανιχνευθούν σε κείμενα του Ηροδότου και του Θουκυδίδη. Η Μέγιορ, ειδικός στην ιστορία των κλασικών χρόνων και στην ιστορία της επιστήμης, μας περιγράφει πώς οι αρχαίοι λαοί χρησιμοποιούσαν σκορπιούς-βόμβες, δηλητήριο φιδιών, νάφθα και το φοβερό υγρόν πύρ, για να αντιμετωπίζουν τους εχθρούς τους.

ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ














-Συγραφέας: ΒΑΣΟΣ Η. ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ
-Εκδόσεις: ΦΙΛΙΠΠΟΤΗ
-Σελίδες: 200
-Έτος έκδοσης: 1990


Περιγραφή:
Ή μελέτη αυτή επιχειρεί νά εξετάσει τά τουρκικά και τουρκογενή επώνυμα στην Ελλάδα, καθώς διαμορφώθηκαν στους τέσσερις περίπου αιώνες της δουλείας τοΰ "Εθνους μας στον οθωμανικό ζυγό, πού, αναμφίβολα, επηρέασαν όχι μόνο τά ήθη, άλλα καί τή γλώσσα μας. Φυσική συνέπεια τής επιρροής αυτής υπήρξε ή διασπορά καί υιοθέτηση σέ ολόκληρη τήν έκταση τοΰ Ελληνισμού επωνύμων καθαρά τουρκικών είτε, συνηθέστερα, τής δημιουργίας τουρκογενών. Βέβαια, ό κύριος όγκος τών επωνύμων αυτών είσρρέει καί καθιερώνεται στον Ελλαδικό χώρο μέ τήν Μικρασιατική καταστροφή, αμέσως μετά τήν μετοικεσία τών προσφύγων τοΰ 1922.