Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ











-Μετάφραση στα ελληνικά:
-Συγγραφέας: George Horton
-Σελίδες: 292
-ISBN: 978-960-8172-09-8
-ISBN (10ψήφιο): 960-8172-09-8
-Εκδότης: Εταιρεία Μελέτης Ελληνικής Ιστορίας
-Έτος Κυκλοφορίας: 2001


Περιγραφή:
Ο Τζωρτζ Χόρτον ήταν ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη γενικά κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου και αμέσως μετά. Για Λογαριασμό του από το κάψιμο της Σμύρνης (Izmir) και την αναγκαστική φυγή των Ελλήνων και των Αρμενίων κατοίκων της, καταγράφει την τελευταία στάδια της εθνοκάθαρσης της Μικράς Ασίας των αυτοχθόνων και του χριστιανικού πληθυσμού της. Σύμφωνα με τον Horton, η λεηλασία της Σμύρνης οφείλεται στη στρατιωτική ανδρεία των Τούρκων εθνικιστών, αυτοκρατορικές αντιπαλότητες μεταξύ των δυτικών δυνάμεων, και εμπορικές ομάδες συμφερόντων που επιδίωκαν οφέλη στην αναδυόμενη τουρκική δημοκρατία.

ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Η Μάστιγα της Ασίας »τυπώθηκε αρχικά από Bobbs-Merrill Εταιρείας το 1926. Παράγεται εδώ ως πρωτότυπο ανατύπωση που περιλαμβάνει η σιωπηλή επεξεργασία των ορθογραφικών λαθών, και η προσθήκη ενός δείκτη των κύριων ονομάτων.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ












- Συγγραφέας: ΣΤΑΙΝΜΠΕΚ ΤΖΩΝ

- Εκδόσεις: Πέλλα
- Χρονολογία Εκδοσης:
- Σελίδες: 125





Περιγραφή:
Στην παραβολή αυτή της αφοσίωσης, της μοναξιάς, της ελπίδας και της απώλειας, ο Τζον Στάϊνμπεκ δημιούργησε ένα δυνατό και συγκινητικό πορτραίτο δύο ανδρών που αγωνίζονται να κατανοήσουν τη δική τους μοναδική θέση στον κόσμο.
Έχοντας μόνο ο ένας τον άλλο μέσα στη μοναξιά και την αποξένωση τους, ο Τζόρτζ και ο απλοϊκός φίλος του Λένι ονειρεύονται, όπως συχνά κάνουν οι περιπλανώμενοι, ένα δικό τους σπίτι.
Τελικά βρίσκουν δουλειά σε ένα ράντσο στην Κοιλάδα Σαλίνας.
Ωστόσο, οι ελπίδες τους είναι καταδικασμένες καθώς ο Λένι, αντιμέτωπος με τη σκληρότητα, την παρανόησης και τη ζήλια, γίνεται θύμα της ίδιας του της δύναμης.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ (ΣΟΛΟΜΩΝΙΚΗ)













-ISBN : 0008487480
-ISBN 13 : 9780008487485
-Εκδόσεις : ΔΙΔΥΜΟΙ
-Χρονολογία έκδοσης : 1988
-Σελίδες : 216


Περιγραφή :
Έκδοση του Σ. Λίντελ Μακ Γκρέγκορ Μάθερς, από τα χειρόγραφα του Βρεττανικού Μουσείου του Λονδίνου (1888).

ΧΟΜΠΙΤ











-Συγγραφέας: Tolkien, John Ronald Reuel
-Εκδόσεις : Κέδρος
-Έτος Έκδοσης : 2001
-ISBN : 960-04-0308-2
-Σελίδες : 381
-Μετάφραση : Γαβριηλίδη, Α. Δεληγιάννη, Χ.
-Ερμηνεία : Γαβριηλίδη, Α. Δεληγιάννη, Χ.


Περιγραφή:
Ο Μπίλμπο Μπάγκινς είναι ένα χόμπιτ που απολαμβάνει μια άνετη, χωρίς ιδιαίτερες φιλοδοξίες ζωή. Σπάνια απομακρύνεται από την αποθήκη ή το κελάρι του. Η ηρεμία του διακόπτεται όταν μια μέρα στο κατώφλι του εμφανίζεται ο μάγος Γκάνταλφ και μια παρέα νάνων για να τον παρασύρουν σε μια περιπέτεια. Το σχέδιό τους είναι ν' αρπάξουν το θησαυρό που φυλάει ένας τεράστιος, πολύ επικίνδυνος Δράκος. Ο Μπίλμπο στην αρχή δεν είναι πρόθυμος να πάρει μέρος στην αναζήτηση του θησαυρού. Εκπλήσσει όμως τους πάντες, ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό, όταν αποκαλύπτεται πόσο πολυμήχανος είναι, και πόσο φοβερές ιδέες και ικανότητες έχει σαν διαρρήκτης!

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΥΓΕΙΑ














-Συγγραφείς: Κώστας Μπαζαίος
-Εκδότης: Διατροφή και Υγεία (Μπαζαίος)
-Ημ. Έκδοσης: 01/01/1990
-Σελίδες: 176


Περιγραφή:
Ο Κώστας Μπαζαίος είναι δημοσιογράφος, από εκείνους πού μένουν συνήθως άγνωστοι στό μεγάλο κοινό γιατί δούλευε πάντα στην επιμέλεια της ύλης των εφημερίδων, καί περιοδικών. Κι ένώ εργάστηκε κατά σειρά στον «Ελεύθερο Λόγο», τήν «Αθηναϊκή», τή «Νίκη», τό «"Εθνος», τό «Βήμα», τόν «Ταχυδρόμο» καί τήν «Ακρόπολι» μόνο άπό τήν «Ελευθεροτυπία» έγινε ιδιαίτερα γνωστός, στους αναγνώστες, επειδή, ύστερα άπό μιά οδυνηρή περιπέτεια υγείας στράφηκε στην έρευνα πού τόση εντύπωση προκάλεσε όταν άρχισε νά δημοσιεύεται μέ τόν τίτλο «Αν ξέραμε τι τρώμε» Καί αργότερα μέ τους τίτλους: «Αναζητώντας τήν υγεία στό πιάτο», «Καί τώρα τί νά τρώμε» κ.ά. Αφοσιώθηκε τόσο στην έρευνα του κυκλώματος τών τροφίμων, ώστε έχει ταξιδέψει 8 φορές σέ διάφορες χώρες καί πάρα πολλές φορές σέ όλη τήν Ελλάδα γιά στοιχεία, επίσκεψη εργοστασίων, καλλιεργειών, γνωριμίες, ενημέρωση άλλα καί γιά νά δώσει διαλέξεις, προσκαλεσμένος από τά «Ελεύθερα Πανεπιστήμια» διαφόρων Δήμων καί από Συλλόγους Προστασίας Καταναλωτών, Επιμορφωτικούς, Εκπολιτιστικούς κ,ά.
Επίσης ό Κ. Μπαζαϊος διαθέτει σήμερα (1981) τό πλουσιώτερο και πιό ενημερωμένο Αρχείο στην Ελλάδα, μέ δημοσιεύματα και βιβλία απ' όλο τόν κόσμο γιά τά θέματα πού ερευνάει.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΧΘΟΥΝ












-Συγγραφέας: Raoul Vaneigem
-Σελίδες: 86 σελίδες
-ISBN: 978-960-423-559-9
-ISBN (10ψήφιο): 960-423-559-1
-Εκδότης: Σαββάλας
-Έτος Κυκλοφορίας: 2005


Περιγραφή:
Για μια ολόκληρη γενιά ο Ραούλ Βανεγκέμ ενσαρκώνει την απόλυτη ελευθερία που προσφέρει η γραφή μακριά από συμβιβασμούς, παζαρέματα και διακανονισμούς που επιβάλλουν η πραγματικότητα και ο συσχετισμός των δυνάμεων. Δεν πρόκειται για ένα ακόμα συνηθισμένο ανάγνωσμα αλλά για ένα ευσύνοπτο, μαχητικό βιβλίο που υπερασπίζεται ότι "δεν υπάρχει καλή και κακή χρήση της ελεύθερης έκφρασης" αλλά απλώς "ανεπαρκής χρήση". Απέναντι στις απαράβατες αλήθειες και τα κρατικά μυστικά, απέναντι στους νόμους για τη συκοφαντία, το ρατσισμό και την πορνογραφία, ο συγγραφέας θεωρεί ότι δεν μπορούμε να νικήσουμε την ανοησία και την ατιμία, παρά μόνο αν αντιπαλέψουμε τις συνθήκες που τις καθιστούν δυνατές. Αυτό το προκλητικό κείμενο, με τη μεγάλη λογοτεχνική αξία, γκρεμίζει τις βιαιότητες του τρέχοντος πολιτικού λόγου, κλονίζει τις απόψεις των "σοφών", ταράζει τις "καλές προθέσεις" των μαθητευόμενων λογοκριτών, που θέλουν να υποβάλλουν σε περιορισμούς μια δραστηριότητα η οποία δεν πρέπει να υπόκειται σε κανέναν περιορισμό.

ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙΣ













-Κύριος Συγγραφέας: Λαδικός, Άκης
-Εκδοτικός Οίκος: ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ Α. Α. ΛΙΒΑΝΗ
-Έτος έκδοσης: 0/1998
-Σελίδες: 381
-ISBN: 9789602369388


Περιγραφή:
«Πέρασαν εφτάμισι χρόνια κιόλας από την ημέρα που ο "πρίγκιπας" του ελληνικού ροκ μετανάστευσε για τη μεγάλη μπάντα του Παραδείσου. Ο Παύλος Σιδηρόπουλος έφυγε χωρίς να μπορέσει να νιώσει την ικανότητα της σποράς που έπιασε. Γιατί είναι κοινό μυστικό ότι το ελληνικό ροκ διανύει την καλύτερη περίοδό του.
Ο Παύλος δεν έφυγε από την ηρωίνη. Η ηρωίνη ήταν το μέσο. Ο θάνατος της μητέρας του ήταν το γεγονός που του στοίχισε αφάνταστα. Ήταν το γεγονός που τον ξανάριξε στην πρέζα.
Ο Σιδηρόπουλος, όπως και όλοι οι νεκροί ήρωες του ροκ, άθελά του δημιούργησε ένα μύθο. Ένα μύθο προς εκμετάλλευση. Στο μύθο όμως πάντα ξεχνιέται το ανθρώπινο στοιχείο. Και ο Παύλος, για όσους τον γνώριζαν από κοντά, ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Παράλληλα, όμως, ήταν και ο καλλιτέχνης εκείνος που μίλησε στη γενιά του (και όχι μόνο) με τη σκληρή γλώσσα της πραγματικότητας, χωρίς να πιπιλίσει τα αφτιά με ωραιοποιημένα μηνύματα, που θα τον έκαναν εμπορικότερο.
Η κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά το θάνατο του Παύλου φαντάζει (και είναι) αρκετά περίεργη. Ο Παυλάκης απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα και οι δίσκοι του μπήκαν σε χιλιάδες σπίτια. Τα περιοδικά και γενικότερα τα ΜΜΕ, που πολλές φορές τον λοιδορούσαν, τώρα τον χαϊδεύουν. Ίσως γιατί δεν είναι πια επικίνδυνος. Το σώμα του Παύλου έπαψε να υπάρχει, υπάρχει όμως το έργο του και θα μιλάει διαχρονικά.
Προσπάθησα να συγκεντρώσω το σύνολο των δημοσιευμάτων που αφορούσαν τον Σιδηρόπουλο, γιατί πιστεύω ότι έτσι κατατίθεται η άποψή του. Μια άποψη που πρώτα απ' όλα μετέφερε στα τραγούδια του, γιατί ο Παύλος ποτέ δεν κρύφτηκε και ποτέ δε μάσησε τα λόγια του».
ΑΚΗΣ ΛΑΔΙΚΟΣ (1998 )

ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ












-Εκδότης: Μαλλιάρης Παιδεία
-Συγγραφέας: Κεσόπουλος, Αριστείδης
-Εικονογράφος: Πεχλιβανίδης, Φώτης
-ISBN: 960-239-502-8
-Έτος Έκδοσης: 2003
-Σελ.: 63



Περιγραφή:
Η νέα σειρά Ελληνική Μυθολογία, βασισμένη στα αρχαία συγγράμματα και ειδικά διασκευασμένη για παιδιά από λογοτέχνες και παιδαγωγούς και εικονογραφημένη από εκλεκτούς ζωγράφους, φιλοδοξεί να ζωντανέψει τους υπέροχους μύθους και τις συναρπαστικές ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ











-Συγγραφέας : Γεωργιάδης, Θανάσης
-Εικονογράφηση : Κωνσταντινίδης, Σάββας
-ISBN : 9602391162
-ISBN 13 : 9789602391167
-Εκδόσεις : ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ (ΠΑΙΔΕΙΑ)
-Χρονολογία έκδοσης : 1992
-Σελίδες : 53


Περιγραφή:
Μια αλληγορία του Πλάτωνα, με θέμα τη μυθική ήπειρο Ατλαντίδα. Περιγράφονται η γη της, οι κάτοικοι, το πολίτευμα της, η αρχική δύναμη και η κατοπινή αδυναμία της κτλ.

ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ-ΛΟΓΟΙ ΠΥΡΟΣ













-Εκδότης: Πύρρα
-Συγγραφέας: Τουλάτος, Παναγιώτης Α.
-ISBN: 960-87585-0-5
-Έτος Έκδοσης: 2003
-Σελ.: 606


Περιγραφή:
Φίλοι αναγνώστες, το βιβλίο που έχετε ανά χείρας είναι κοινωνία γνώσεων, εμπειριών και αρχείων, τα οποία συνέλεξα με την χάριν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και με την μεσολάβηση της μεγαλομάρτυρος της γνώσης και της σοφίας Αγίας Αικατερίνης. Η αγάπη μου για τους αδελφούς μου είναι η γέφυρα που μεταλαμπαδεύει την γνώση από ακατάληπτους χώρους γνώσης του φωτός και της σοφίας και είναι αυτή που μου χαρίζει την κοινωνία με όλους εσάς, ώστε όταν έλθει η ώρα της κρίσεως, να μην έχουν μείνει σκοτεινές κάποιες πτυχές του συνειδητού χώρου, αλλά να έχουν φθάσει μέχρι τα πλέον απομακρυσμένα σημεία τα φώτα της σοφίας και της γνώσης του πνεύματος του Θεού. Όλες οι σκοτεινές γωνίες φωτίζονται από το φως του Ιησού, ώστε αυτοί που θα θελήσουν να ατενίσουν το φως να απαλλαγούν από οποιεσδήποτε απορίες και αμφιβολίες μέσω των αρχείων και των πληροφοριών που θα λάβουν, ενώ αυτοί που θα απομακρυνθούν από το φως, να έχουν πλησίον τους ένα μάρτυρα την ώρα της εσχάτης κρίσεως, χωρίς να μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν τους δόθηκαν οι απαντήσεις.[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ













- Συγγραφέας: ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ
- Εκδόσεις: ΠΕΛΑΣΓΟΣ
- Χρονολογία Εκδοσης: 2003
- Σελίδες: 167
- ISBN: 960-522-173-Χ


Περιγραφή:
[...] Η ιστορική αλήθεια για όσα συνέβησαν στην πατρίδα μας τα τελευταία 60 χρόνια, δεν μπόρεσε ακόμα να δείξει το καθαρό και φωτεινό της πρόσωπο. Εκούσιοι και ακούσιοι διαστρεβλωτές, φρόντισαν να σκεπάσουν και να συσκοτίσουν την αλήθεια. Και για μεν τους επαγγελματίες της διαστρέβλωσης περιττεύουν τα σχόλια. Είναι όμως αποκαρδιωτικό το θέαμα αξιόλογων ιστορικών και ερευνητών που πασχίζουν και κοπιάζουν "να βρουν τον ντορό" της αλήθειας όταν η αλήθεια ορθώνεται αστραποβόλα μπροστά τους και τους καρφώνει με το καθαρό και αυστηρό της βλέμμα. [...]

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;














-Συγραφέας: Β.Ι. ΛΕΝΙΝ
-Eκδότης: Σύγχρονη Εποχή
-Έτος έκδοσης: 1986
-Αριθμός σελίδων: 85
-Κωδικός ISBN: 960224495Χ


Περιγραφή:
Η πρώτη έκδοση του βιβλίου του Λένιν Τί να Κάνουμε; Τα Φλέγοντα Ζητήματα του Κινήματος μας, τυπώθηκε στη Στουτγάρδη στα μέσα του Μάρτη 1902. Σ’ αυτό το πολύ σημαντικό έργο, ο Λένιν έκθεσε και ανάπτυξε τη θεωρητική και πραχτική βάση για το Μπολσεβίκικο Κόμμα. Η μορφή του περιεχόμενου αντλείται από τις συνθήκες που επικρατούσαν στη Ρωσία την εποχή που γράφτηκε το βιβλίο.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΩΝ ΟΝΤΩΝ












- Συγγραφέας: ΜΠΟΡΧΕΣ ΧΟΡΧΕ ΛΟΥΙΣ
- Μετάφραση: ΒΕΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
- Εκδόσεις: LIBRO
- Χρονολογία Εκδοσης: 1983
- Σελίδες: 220
- ISBN: 960-7009-00-2


Περιγραφή:
"'Εκανα το καλύτερο που μπορούσα, δεν ξέρω με ποιά επιτυχία, για να γράψω ειλικρινείς ιστορίες. Δεν τολμώ να πω ότι είναι απλές. Δεν υπάρχει ποιυθενά στη γη ούτε μια σελίδα, ούτε μια λέξη απλή, γιατί κάθε πράγμα συνδέεται με το Σύμπαν, του οποίου τα ορατά χαρακτηριστικά είναι περίπλοκα... Η τέχνη της συγγραφής είναι μυστηριώδης, οι απόψεις που υποστηρίζουμε είναι εφήμερες."

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΥΘΕΑ ΣΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΘΟΥΛΗ












-Συγγραφέας : Λάζος, Χρήστος Δ.
-ISBN : 9605210002
-ISBN 13 : 9789605210007
-Εκδόσεις : ΑΙΟΛΟΣ
-Χρονολογία έκδοσης : 1996
-Σελίδες : 189


Περιγραφή:
Το ταξίδι του Πυθέα του Μασσαλιώτη προς την απώτατη και άγνωστη Θούλη, το 320 π.Χ., αποτελεί το πρώτο ιστορικά τεκμηριωμένο εξερευνητικό ταξίδι. Επιδιώκοντας να προσεγγίσει τα νησιά του κασσίτερου και του ήλεκτρου για εμπορικούς λόγους, ο Πυθέας πραγματοποίησε παράλληλα και ένα επιστημονικό ταξίδι στο Βόρειο Παγωμένο ωκεανό, την "Κρόνια θάλασσα", φτάνοντας ώς τη Θούλη, την "άγνωστη γη" των αρχαίων. Που ακριβώς βρισκόταν αυτή η γη; Πρέπει να ήταν η Ισλανδία, όμως ίσως και να έφτασε και ώς τη Γροιλανδία. Το πλήθος των επιστημονικών παρατηρήσεων του Πυθέα χρησιμοποιήθηκαν από όλους τους μεταγενέστερους γεωγράφους, αστρονόμους και ναυτικούς. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ταξίδι τόσο βόρεια και για πρώτη φορά έγιναν στον κόσμο γνωστές περιοχές όπως η Ιρλανδία, η Βρετανία, η Βαλτική, η Σκανδιναβία, η Ισλανδία. Ο τόμος αναφέρεται επίσης στην εκτεταμένη αποίκηση της Ιβηρικής χερσονήσου από τους Έλληνες, το 2.000 έως το 320 π.Χ., καθώς και στο εκτεταμένο δίκτυο εμπορικών αρτηριών σε όλη την Ευρώπη που είχαν δημιουργήσει έλληνες έμποροι κι αποικιστές, εκμεταλλευόμενοι την πλοϊμότητα των ποτάμιων συστημάτων, ενώνοντας το Αιγαίο με την Κορνουάλη και τον Εύξεινο Πόντο με τη Μασσαλία.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ









-Εκδότης: Βιβλιοπωλείον της Εστίας
-Συγγραφέας: Αβέρωφ - Τοσίτσας, Ευάγγελος
-Μεταφραστής: Κάσδαγλης, Εμμανουήλ Χ.
-Μεταφραστής: Σινιόσογλου - Τοσίτσας, Μιλτιάδης
-ISBN: 960-05-0208-0
-Τίτλος πρωτοτύπου: Le feu et la hache, Gr?ce 46-49: Histoire des querres d' apr?sguerre
-Έτος Έκδοσης: 1996
-Σελ.: 529


Περιγραφή:
Αλλά ας μιλήσουμε για το περιεχόμενο βιβλίο. Ασφαλώς δεν είναι για όλους αντικειμενικό. Άλλοι μάλιστα θα το βρουν λιγότερο καταγγελτικό από όσο θα έπρεπε, ενώ αρκετοί θα το κρίνουν ως αντικομμουνιστικό εγχειρίδιο. Είναι φυσικό ένα βιβλίο-έρευνα γύρω από τα γεγονότα που συνθέτουν έναν αιματηρό Εμφύλιο Πόλεμο να προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα γαλλικά γραμμένο, το καλοκαίρι του 1973 στο Παρίσι, ενώ ο Αβέρωφ ήταν κρατούμενος στο ΕΑΤ-ΕΣΑ της χούντας. Στην Ελλάδα εξεδόθη το 1974 και γνώρισε εντυπωσιακή κυκλοφοριακή επιτυχία. Είναι μια μαρτυρία που διαβάζεται εύκολα και θα αποτελέσει πολύτιμο υλικό για τον ιστορικό του μέλλοντος. Μακάρι να υπήρχαν ανάλογες και αντίστοιχες έρευνες και από την πλευρά των ηττημένων. Σταύρος Π. Ψυχάρης Η μετάφραση του κειμένου στην καθαρεύουσα έγινε από τον Μιλτιάδη Σινιόσογλου - Τοσίτσα, και η προσαρμογή του στην καθομιλουμένη από τον Εμμανουήλ Χ. Κάσδαγλη.

ΤΡΟΠΟΙ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ













-Εκδόσεις: Ζήτρος
-Έτος έκδοσης: 2003
-Σελίδες: 495
-Επιμέλεια: Ιω. Τουλουμάκος
-ISBN 960-7760-93-Χ


Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Αλφάβητο Ελληνικό ή Φοινικικο;
















-Συγαρφέας : Άννα Τζιροπούλου
-Σελίδες: 111