Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ: ΕΛΟΧΕΙΜ













-Συγραφέας:Δ.Δ.ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
-Εκδόσεις:ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
-Σελίδες:307
-Έτος έκδοσης:2008



Περιγραφή:
Δεδομένο θεωρούμε ότι μας διδάσκουν εκείνοι που εμπιστευόμαστε. Κι αυτοί όμως κάποιους εμπιστεύτηκαν για να αποκτήσουν τη γνώση που μας μεταδίδουν. Αν κάτι το μάθαμε λάθος, αξίζει να ψάξουμε να βρούμε εκείνους τους κρίκους μετάδοσης της γνώσης που παραποίησαν την ιστορία από την αρχή της δημιουργίας μέχρι σήμερα. Για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, θεωρούνται σαν δεδομένα αυτά που διδάσκει η πίστη τους για την δημιουργία του κόσμου, για το σκοπό της ύπαρξης τους και για την μέλλουσα ζωή.
Καταλαβαίνετε ότι τα τρία αυτά θέματα είναι τα σημαντικότερα για όλους μας, εφόσον βέβαια κατορθώσουμε, έστω και για μια στιγμή, να ξεφύγουμε από τα άγχη της καθημερινότητας. Πώς παγιώθηκαν όμως αυτά τα δεδομένα; Ποιοι επηρέασαν αυτούς που διαμόρφωσαν και μας παρέδωσαν την "αλήθεια του Θεού"; Γιατί είναι «ιερά» τα εβραϊκά κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης που σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο μιλούν αλληγορικά, και δεν ορίσθηκαν σαν ιερά άλλα κείμενα, ελληνικά, πολύ παλαιότερα, τα όποια μιλούν πολύ πιο ξεκάθαρα και εξίσου, αν όχι περισσότερο, προφητικά για τον ερχομό του Χριστού και προφητεύουν με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες και το τι μέλλει γενέσθαι;
Και όλα αυτά τα κείμενα, ελληνικά και μη, γιατί δεν αποτέλεσαν πόλο έλξης ερευνητών και μελετητών των θεολογικών σχολών και γιατί απεκρύ-βησαν και δεν κυκλοφορούν καν σε βιβλία ευρείας κυκλοφορίας; Αν το "χριστεπώνυμο πλήθος" μάθαινε μερικές αλήθειες που επ' ουδενί λόγω διαφέρουν από αυτά που λέει το «Σύμβολο της Πίστεως», αλλά απλά δίνουν ιστορική γνώση, δεν θα άλλαζε τίποτε απολύτως, όσον αφορά την Αγάπη του Χριστού, αλλά και τις βασικές αλήθειες που ο ίδιος μας δίδαξε.

Related Posts with Thumbnails