Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ο ΓΛΑΡΟΣ ΙΩΝΑΘΑΝ ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ












- Συγγραφέας: ΜΠΑΧ ΡΙΤΣΑΡΝΤ
- Εκδόσεις: ΔΙΟΠΤΡΑ
- Χρονολογία Εκδοσης: 1992
- Σελίδες: 155
- ISBN: 960-364-067-0



Περιγραφή:
Η Νέα αυτή έκδοση περιλαμβάνει τον ΕΠΙΛΟΓΟ που έγραψε ο Μπαχ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την αρχική έκδοση και χρησιμοποιείται ειδικό ημιδιαφανές χαρτί για τις φωτογραφίες που δείχνουν "το πέρασμα" από τη μία διάσταση στην άλλη, πράγμα που μας επιτρέπει να παρακολουθούμε το παρελθόν που ξεθωριάζει και το μέλλον που διαφαίνεται.
Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον, απορρίφθηκε από 18 εκδότες πριν τελικά εκδοθεί. Απετέλεσε το εκδοτικό φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών και συντροφεύει το Όσα Παίρνει ο Άνεμος στο Πάνθεον των Best Sellers όλων των εποχών, μετά την Αγία Γραφή.

"... Είμαστε της γνώμης ότι ο χαρακτήρας ενός γλάρου που μπορεί και μιλάει δεν θα είχε ενδιαφέρον στη σημερινή αγορά του βιβλίου. Γι' αυτό με λύπη σε πληροφορούμε ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην έκδοση αυτών των χειρογράφων, τα οποία και σου επιστρέφουμε...". Αυτή ήταν η απάντηση των 18 εκδοτών που απέρριψαν το βιβλίο.

"Γιατί κανείς από αυτούς δεν μπορεί να καταλάβει το νόημα αυτής της αλληγορικής ιστορίας;" αναρωτιόταν ο Ρίτσαρντ Μπαχ.

Το να βρούμε αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερο από κάθε άλλο πράγμα στη ζωή μας και να τραβήξουμε προς τα εκεί με θάρρος, ακλόνητη αποφασιστικότητα, και επιμονή, όπως αλληγορικά περιγράφεται στις περιπέτειες του Ιωνάθαν, είναι ο δρόμος όλων όσων τολμούν να ζουν ευτυχισμένοι.
Σαν αντάλλαγμα γι' αυτή μας την προσπάθεια θα μας περιφρονήσουν, θα μας χλευάσουν και θα μας εξοστρακίσουν από τον κύκλο τους φίλοι και συγγενείς. Αν επιμείνουμε όμως, αν αντέξουμε τη μοναξιά μας και μείνουμε αφοσιωμένοι σε αυτό που με τόση αγάπη αποφασίσαμε να κάνουμε, τότε θα ανακαλύψουμε ότι έχουμε καινούριους φίλους και καινούριους συγγενείς, οι οποίοι ήδη συμμερίζονται τις αξίες και τα ιδανικά που έχουμε επιλέξει, κι ότι μαζί τους θα πετάξουμε πολύ πιο μακριά και πιο ψηλά από όσο μπορούμε ποτέ να ονειρευτούμε.
Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον ήταν το πρώτο απίστευτα πετυχημένο βιβλίο στη σταδιοδρομία του Ρίτσαρντ Μπαχ, για να ακολουθήσουν αργότερα τα άλλα μεγάλα Best Sellers: Ψευδαισθήσεις, Γέφυρα Παντοτεινής Αγάπης, Ένα και Απόδραση από τη Σιγουριά, που κυκλοφορούν και στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Related Posts with Thumbnails