Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ














-Συγγραφέας: Κυριάκος Βελόπουλος, Ν. Μάρκου
-Εκδότης: Κάδμος
-Αριθμός σελίδων: 296
-Κωδικός ISBN: 9608184304


Περιγραφή:
Η αυτοχθονία της παρουσίας, της γλώσσας και του πολιτισμού που ανέπτυξαν οι Έλληνες κατά τους προϊστορικούς χρόνους απορρίπτεται από τους εκπροσώπους της συμβατικής ιστορίας, με τρόπο μάλιστα που αγγίζει τα όρια του ανθελληνισμού.
Υπερασπίζονται, για παράδειγμα, την ινδοευρωπαϊκή προέλευση της γλώσσας ή την εξ Ανατολών αποφασιστική επιρροή στα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό, αποσιωπώντας ή ανάγοντας σε μύθους κάθε προϊστορική δράση, σκέψη ή επιστημονική ανακάλυψη των Ελλήνων.
Αυτό το βιβλίο, αυτό το ταξίδι στα βάθη των χιλιετηρίδων, σκοπό έχει να ζωντανέψει (και να αντιπαραθέσει) τη μη συμβατική άποψη, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες, με οδηγό τη δική τους μοναδική γλώσσα και με φάρο τον πρωτοεμφανιζόμενο επί γης αυτόχθονο πολιτισμό τους, ταξίδεψαν στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία κι όπου γενικώς υπήρχε ζωή, για ν' αφήσουν σ' αυτούς τους τόπους άσβεστα τα χνάρια τους.
Και θέτουμε τα ερωτήματα, στον καθένα που αποφασίζει να συνταξιδεύσει μαζί μας στην προϊστορία των Ελλήνων:
Γιατί πρέπει ν' αποτελεί μύθο η εκστρατεία του Διόνυσου στις Ινδίες;
Γιατί πρέπει η φαντασία του ποιητή να έπλασε την Αργοναυτική εκστρατεία;
Γιατί πρέπει ο Οδυσσέας να μην ταξίδευσε στον Ατλαντικό Ωκεανό;
Μήπως γιατί πρέπει να διαιωνισθεί η διεθνής εξουσία του κατεστημένου, με τίμημα την απόκρυψη της πραγματικής ιστορίας της ανθρωπότητας;

Related Posts with Thumbnails